Høns

Jens Jørgen har haft høns siden han var en stor dreng. Han blev medlem af Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl i 1968. Dengang var det Wyandotter i dværg, og det har det været siden, sammen med en masse andre. Der har været nogle store høns ind imellem, men dværghønsene har altid domineret.

Ela har også haft høns i mange år, men mest Røde Amerikanere til at lægge æg eller store Plymouth Rocks til at lave nogle store lækre slagtekyllinger.

I dag består vores hønseflok af næsten udelukkende dværghøns, ca. 50 i alt.

Wyandotter
i gul, sølvtegnede og hvid sort/colombianerfarvet:
Bantam i sort
Welsumer i rustrød
Silkehøns i sort og rød
Hvidtoppede Hollændere

Bortset  fra de sorte Silkehøns er alle dværghøns.

De fleste af dem er gode rugere, så de får lov til selv at ruge kyllinger ud om sommeren, samtidig med de udruger alle vores ællinger og lidt gæslinger.

Silkehønsene og de Hvidtoppede Hollændere er Ela´s.
Et år til jul har hun fået rugeæg af Silkehøns i julegave af Jens Jørgen.

De hedder nu aldrig andet end "pelshønsene", inspireret af, at deres fjerdragt ligner pels (se nednfor), og så bliver der snakket meget pels og pelskaniner (Rex) i stalden i forvejen.
I 2006 fik hun 1,3 (en hane og 3 høns) Hivdtoppede Hollændere i julegave. For første gang havde hun nemlig været med til Landsudstilling for høns i Herning, og da Jens Jørgen senere spurgte, hvilke hun var mest bidt af, så var det de Hvidtoppede, - så dem fik hun !

Om efteråret og vinteren går de fleste i én flok, men sidst på vinteren bliver de delt op i racer, så vi kan få æg til udrugning af racerene kyllinger.
I perioder får vi en masse æg, men vi sælger ingen, for så er vi fri for at være registreret osv.

For nogle år siden udstillede Jens Jørgen en del, men det kræver mere tid at udstille høns end kaniner, så for tiden er det ikke andet end kaniner, der udstilles.

Vi nyder at have høns, høre hanernes galen, bittesmå nyudklækkede kyllinger, altid friske sunde æg, en god kyllingesteg og en suppehøne eller kok i ny og næ.

De første kyllinger blev udruget i april og så følger de slag i slag. 

Fodring
Vores høns fodres med hønsepiller, byg, frisk vand, skaller, lidt knækket majs, køkkenaffald, gulerødder og det grønt, der er aktuelt.

Foreninger
Vi er medlem af Danmarks Fjerkræavlerforening for Racefjerkræ og Specialklubben for Dværgwyandott

 

Silkehøns

   
     
  Racen Silkehøns er meget speciel på 2 områder, fjerene er anderledes, idet de mangler "modhagere" som almindelige hønsefjer, det giver hårene et silkeagtigt præg og minder mere om pels end om fjer.
Det andet er, at de er ikke alene sorte i fjerene, de er sorte i huden, kødet er sort-agtigt, kødhinderne er sorte, faktisk ser det ud som om nogen har sprøjtet blæk ind i kødet på dem.
De ser faktisk ikke så lækre ud at se på, men de smager præcist som andre landkyllinger, - og så er de næsten altid dejligt buttede i kropformen
     
  Her er så en det tydelige bevis, til venstre en Silkehøne, til højre en Wyandot.

Velbekomme !

 

     
  Flot rød Silkehøne, her kan man rigtig se, at racen også har fjer på fødderne. De røde Silkehøns er købt hos Elo Rasmussen, Holstebro.
     
  En lidt for mørk og to pæne røde Silkehøns.
     
Hvidtoppede Hollændere    
     
  Her er Ela´s julegave 1,3 hvidtoppede Hollændere. De er købt hos Kaj Nørgaard i Holstebro
     
  Her er et udsnit af årets avl. Allerede når de er et par dage gamle, kan man se tendensen til "top". Når de er en måneds tid gamle, er de slet ikke til at stå for, de ser enormt frække ud med deres hvide top, og måske fordi det kniber lidt med at se for alle de fjer, så har de sådan lidt rykvise bevægelser, hvilket gør dem ekstra pudsige at iagttage.

 


Gamle Vicky delte kødben med en af vores høns i hvid sort/colombianerfarvet:

 

Du kan bestille rugeæg til foråret allerede nu

Vores adresse og mail finder du under adresser